Proaspat de Babiciu
Indelung timp, am cautat prospetimea peste tot si-n toate, cand de la inceput era, de fapt, atat de simplu… Sa cultivi cu drag semintele, sa ingrijesti vlastarii ca si cand ar fi copiii tai, sa ii hranesti cu apa cata trebuie, cu mangaierea blanda a soarelui si sa te indragostesti de fiecare etapa. Iar la sfarsit, de gustul extraordinar.

Tomate / Iunie ’22
Asa am creat sortimentele Gustavuros Proaspat de Babiciu, care iti aduc o particica din ferma noastra frumoasa ca sa te bucuri mereu de prospetime cand pregatesti o masa. Ia-ti alaiul de prieteni, adu mirodeniile, lasa-te cuprins de buna-dispozitie si pregateste-te de o degustare memorabila!

Tomate
Unii le spun legume, expertii considera ca ele sunt, de fapt, fructe. Tot ce stim noi este ca sunt niste roade miraculoase si pline de savoare. Si iti mai spunem ca tomatele noastre cresc fara graba, natural si sanatos, pe campuri primitoare care le indragesc.
Prin harnicia albinelor, vlastarii sunt polenizati in mod natural, noi doar le dam un zvac de ajutor si ii vanturam ca sa ne asiguram ca munca albinelor nu e in zadar. Dupa, le lasam sa creasca senine, fara agent de coacere, iar apoi le recoltam manual, prin taiere grijulie cu foarfeca. Si apoi, indata ajung rosiile pe masa ta, ca sa le savurezi din plin bogatia gustului.

Suc de rosii
Din tomate bine coapte si cu pulpa darnica, le alegem pe cele mai zemoase iar apoi le stoarcem pe-ndelete si le punem la pastrare. In acest fel devin atat de delicioase sosurile si mancarurile tale incat oaspetii iti cer mereu reteta.

Vinete albe si negre
Inainte ca tu sa le pui in salata, pe gratar sau in ghiveciul de legume, vinetele noastre sunt doar niste simple seminte. Insa noi le-am testat si am experimentat multa vreme ca sa le gasim pe cele mai bune, iar acum ne rodesc sortimente de vinete albe si negre cum altele nu-s.
Noi facem rasaduri pentru ele, lucram pamantul in multiple etape, iar apoi le plantam, fiecare intr-o gramajoara de pamant bogat. Dupa ce trec o suta de zile in care le veghem si le udam, le recoltam si ti le oferim ca pe o ofranda pentru gusturi.

Fasole
Nu puteam sa lasam deoparte una dintre cele mai populare si versatile legume din gastronomia traditionala romaneasca. Asa ca avem drag si grija de fasolea noastra, ca tu si ai tai sa indragiti si mai mult felurile de mancare in care o aduceti.

Grau
Ingredientul din care se face hrana noastra cea de toate zilele, painea. Dar cel din care se pot prepara totodata salate, prajituri si felurite gustari. Asa ca tratam graul cu atentia pe care o merita si il crestem natural, sanatos, cu bobul bogat.

Porumb pentru fiert
Pentru multi dintre noi reprezinta gustul si pofta copilariei. Cu boabe mari, carnoase, de culoarea aurie a soarelui, cu miezul zemos si textura crocanta, porumbul pe care il cultivam merita transformat intr-o delicatesa atunci cand il fierbi cu rabdare si il sarezi dupa preferinte.







